Friday, 14 October 2016

Pengenalan Diri

Teks: Nursyazwani Mohd Asaari

Syukur alhamdulillah genap 9 bulan 10 hari dalam perut ibuku yang paling ku sayangi, lahir lah seorang bayi perempuan. Tangisan nye memecah kesunyian dalam bilik bersalin Hospital  Tanah Merah, Kelantan negeri Cik Siti Wan Kembang.

Disambut dengan penuh kasih sayang dan diazankan oleh seorang lelaki iaitu ayah ku. Dia lah lelaki pertama dalam hidupku dan dilaungkan azan ke telinga kecilku.

Ku dibelai  dan dijaga bagai minyak yang penuh. Terima kasih Ya Allah, segala pengorbanan dan kasih sayang mereka tak dapat ku balas. Sekolah pertama ku di  Kindergarden Toi Ni Tot. Dan aku, lepasan Uitm Nursing. Subjek yang paling menyeronokkan dan sekarang semakin minat menceburi bidang bisnes.

Semua disebabkan jiwa yang memberontak minat yang melampau terhadap bisnes. Macam mane mula cebur diri dalam bisnes? . Ehem, camne al kisah nye. Akhir tahun 2013, Wanee mula berjinak jadi dropship dan beli kain sendiri . Kemudian upah orang jahitkan .Tapi hajat tak kesampaian. Kemudian , Wanee kenal dengan seseorang dan terus jadi agent Sahajidah Hai O Marketing sampai la sekarang dapat naik pangkat sales manager (SM). Hehehhe, melaram habis la masa naik pentas ambik hadiah. Itulah kenagan terindah dalam bisnes.  Dapat hadiahkan sesuatu pada diri kita sendiri.

Dan dalam masa yang sama, Wanee turut buat bisnes secara atas talian iaitu koleksi Tudung Ariani x Siti Nurhaliza dengan menjadi stokis sah mereka. Ape lagi jom la terjah Facebook Waniey Exclusive Collection dan instagram @arianistockist_lover . Permintaan Amat menggalakkan dan rezeki memang tak salah tempat dan masa. Bila dapat tawaran untuk menubuhkan Program untuk membantu ramai orang diluar sana yang berhadapan dengan masalah tekanan dan sebagai nye. Ape lagi, tanpa buang masa wanee dan kumpulan wanee melangkah satu tapak kehadan untuk merialisasikan impian kami semua. Ahha, nak tahu Program ape dan dimana, kena la tengok sendiri di Facebook Langkawi Wellness. Dan ini lah program yang Wanee tunggu-tunggu kan tau.

Dengan platform nie, Wanee dapat kongsikan dan bantu ramai orang di luar sana supaya lebih sihat , makin cantik dan sentiasa kekal positif. Wanee juga nak tingkatkan kemahiran dari segi penulisan.

Selamat berkenalan untuk semua Dari Wanee.

No comments:

Post a Comment